Hva er riktig serveringstemperatur på øl/alkoholfritt øl? Som en hovedregel skal lyst øl drikkes kaldt, mens mørke og komplekse øl gjerne kan drikkes på en litt høyere temperatur.
- Pils, hveteøl og meksikansk lager: 4-6 grader
- Pale ale, IPA: 6-10 grader
- Mørk ale, porter, stout: 10-14 grader
Jo høyere temperaturen er på ølet, jo mer aroma og smak får du frem. Det er derfor vi anbefaler at enkle øl som lyse lagere drikkes rett fra kjøleskapet, mens øl med mange smaksnyanser som skal frem bør lagres i kjelleren, eller tas ut fra kjøleskapet en liten stund før du skal drikke dem.
Når dette er sagt: du drikker ølen din akkurat som du vil! Hvis du liker alt øl iskaldt, eller pilsen din romtemperert, er det også helt OK. Det er ingen som skal fortelle deg noe annet.
Husk bare: Jo kaldere et øl er, jo mindre smaker det.